Photobucket
Dream High
click on the dropdown menu to navigate through this blog

Tips Penjagaan Contact Lens
Friday, 23 August 2013 ★ 8:26 am │ (0) angels


Assalamualaikum. Saya nak share sikit tips penjagaan lens ni. Tak salah kita nak pakai sebenarnya, tapi jaga lah elok-elok. kalau dah rasa lama tu. buang je.
Langkah 1: Basuh tangan setiap kali anda ingin membuka kanta lekap. Selepas basuh pastikan tangan anda dikeringkan kerana air paip masih mengandungi kuman atau bakteria kecuali anda menggunakan air yang ditapis 
Langkah 2: Keluarkan kanta lekap secara berhati-hati dengan tangan yang bersih dan kering.
Langkah 3: Letakkan kanta lekap dengan tapak tangan anda. Bersihkan dengan cara meletakkan 3-4 titis pembersih penyelesai pelbagai guna(multipurpose solution) terutrama di bahagian atas kanta tersebut. Gunakan salah satu jari anda untuk menggosok kanta dengan lembut bersama titisan pencuci tadi.
Langkah 4: Bilaslah kanta lengkap anda dengan titisan pencuci khas yang sama untuk menghilangkan kuman yang terlekat padanya.
Langkah 5: Simpan kanta lekap anda dalam bekas khasnya, pastikan bekas tersebut bersih dan perlulah diganti dengan kerap supaya kuman yang ada pada bekas lama tidak melekat pada kanta lekap anda.

Labels:


Photobucket
| NEWER POST
Pieces Of Me
meet the big beauty boss

I am Atiqah Bazilah and this is my blog, it's mine. I'm twenty years old this year. Taken by Hafizul Aliff
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later

Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


Bazlaa Friend Khadyjah Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend Friend

Facebook Tyka Bazilah
Twitter @TykaBazilah
Re-edited by Atiqah Bazlaa
Icons from reviviscent
Resources: sea shells
Tips Penjagaan Contact Lens
Friday, 23 August 2013 ★ 8:26 am │ (0) angels


Assalamualaikum. Saya nak share sikit tips penjagaan lens ni. Tak salah kita nak pakai sebenarnya, tapi jaga lah elok-elok. kalau dah rasa lama tu. buang je.
Langkah 1: Basuh tangan setiap kali anda ingin membuka kanta lekap. Selepas basuh pastikan tangan anda dikeringkan kerana air paip masih mengandungi kuman atau bakteria kecuali anda menggunakan air yang ditapis 
Langkah 2: Keluarkan kanta lekap secara berhati-hati dengan tangan yang bersih dan kering.
Langkah 3: Letakkan kanta lekap dengan tapak tangan anda. Bersihkan dengan cara meletakkan 3-4 titis pembersih penyelesai pelbagai guna(multipurpose solution) terutrama di bahagian atas kanta tersebut. Gunakan salah satu jari anda untuk menggosok kanta dengan lembut bersama titisan pencuci tadi.
Langkah 4: Bilaslah kanta lengkap anda dengan titisan pencuci khas yang sama untuk menghilangkan kuman yang terlekat padanya.
Langkah 5: Simpan kanta lekap anda dalam bekas khasnya, pastikan bekas tersebut bersih dan perlulah diganti dengan kerap supaya kuman yang ada pada bekas lama tidak melekat pada kanta lekap anda.

Labels:


Photobucket
| NEWER POST